Ποιοι είμαστε - Επικοινωνία


Πρωτοβουλία Πολιτών - "Πρώτα ο Άνθρωπος"
για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά


Είμαστε αυτό που λέει το όνομά μας, μια πρωτοβουλία πολιτών που δημιουργήθηκε από τα κάτω με δημοκρατικές διαδικασίες. Ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, συντάσσοντας και δημοσιεύοντας ένα κείμενο κάτω από το οποίο συγκεντρώθηκαν υπογραφές πολιτών. Στη συνέχεια με μια μαζική συνέλευση εκλέξαμε επικεφαλής, τον Γιάννη Σαρρή. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 φτιάξαμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και εκλέξαμε τέσσερις δημοτικούς συμβούλους: εκτός από τον επικεφαλής, τον Μηνά Βουλγαρίδη, τον Μπάμπη Κουρούση, την Κατερίνα Βουτετάκη και τρεις τοπικούς συμβούλους, την Χριστίνα Σαρρή στα Χανιά, την Μαρία Σταθοπούλου στο Βαρύπετρο και τον Γιάννη Τσιραντωνάκη στην Αγιά. Τον Οκτώβριο του 2018, σε γενική συνέλευση επανεκλέξαμε ως επικεφαλής τον Γιάννη Σαρρή για να αγωνιστούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Λειτουργούμε απαρέγκλιτα και αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια με δημοκρατία και αυτονομία, με γνώμονα το καταστατικό μας [μπορείτε να το διαβάσετε στην ενότητα «Καταστατικό»]. Τα ανώτατα όργανα της κίνησης είναι το συντονιστικό, που συνέρχεται κατά μέσο όρο τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε ανοιχτές συνεδριάσεις και η συνέλευση.
Οι οικονομικοί μας πόροι προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές μελών μας και κουπόνια ενίσχυσης που κατά καιρούς εκδίδουμε.
Η πολιτική μας θέση είναι αυτή ακριβώς που προκύπτει από τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας και από τους προγραμματικούς μας άξονες [δείτε τις ενότητες «Συνοπτικό πρόγραμμα» και «Οι παρεμβάσεις μας»]. Πιστεύουμε στη σαφή πολιτική θέση και την ακομμάτιστη λειτουργία και θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ομάδες και ανθρώπους συνεπείς, εργατικούς, που να μη στερούνται πολιτικής βούλησης και να μπορούν να συνεργαστούν και να συγκεράσουν διαφορετικές απόψεις με στόχο το κοινό καλό.

Ο επικεφαλής μας

Ο Γιάννης Σαρρής γεννήθηκε στο Μάλεμε Χανίων και αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων και στη συνέχεια από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε επί 35 χρόνια ως εκπαιδευτικός, ως υποδιευθυντής και διευθυντής Λυκείου, στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων, στο οποίο διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας. Συμμετείχε σε κοινωνικές δομές και δομές αλληλεγγύης των Χανίων.

Το 2014 συμμετείχε στις διαδικασίες για τη δημιουργία της δημοτικής κίνησης Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, όπου με απόφαση μαζικότατης συνέλευσης εκλέχτηκε επικεφαλής της παράταξης, απόφαση που επαναβεβαιώθηκε σε γενική συνέλευση της κίνησης τον περασμένο Οκτώβριο. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.Επικοινωνία


e-mail: polites.aytodioikisi.hania@gmail.com


twitter: twitter.com/politeschania facebook: www.facebook.com/politeschaniaΠατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταβείτε στη παλαιότερη σελίδα (2014-2016) της Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος:
protoprochania.blogspot.com