Τα φαντάσματα θα σώσουν τα Χανιά!

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων που αφορούν τις απουσίες στις συνεδριάσεις του ΔΣ και των επιτροπών πραγματικά θα «πάθει πλάκα»!
Σημειώστε προς το παρόν ορισμένα μόνο στοιχεία:
Στις 63 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που έγιναν από 1-1-2016 έως 28-2-2017 τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν τις εξής απουσίες:
§     Η 1η παράταξη με επικεφαλής τον Μ. Σκουλάκη απουσίαζε από τις 55.
§     Η 2η παράταξη με επικεφαλής τον Α. Παπαδογιάννη απουσίαζε από τις 35.
§     Η 4η παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Σαρρή απουσίαζε από τις 8 (σσ. αν και είχε μόνο αναπληρωματικό μέλος χωρίς δηλαδή δικαίωμα ψήφου)
§     Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε 19 από τις 55 συνεδριάσεις η παράταξη Σαρρή – Πρωτοβουλία Πολιτών ήταν η μόνη εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης!
Άλλο στοιχείο: Σε χρονικό διάστημα δυόμιση χρόνων, ο αναπληρωματικός της παράταξης Σκουλάκη ήρθε 2 φορές όταν συζητιόταν θέμα που αφορούσε τον εργολάβο σάρωσης (τυχαίο;) Ο δε αναπληρωματικός της παράταξης Παπαδογιάννη εμφανίστηκε 1 μοναδική φορά όταν συζητιόταν το θέμα των ομπρελοκαθισμάτων και αναψυκτηρίων στις παραλίες του Δήμου (τυχαίο;).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θυμίζουμε ότι, ως αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: με 9 μέλη η πρώτη (επικεφαλής Σκουλάκης), με 5 μέλη η δεύτερη (επικεφαλής Παπαδογιάννης) με 4 η τρίτη (επικεφαλής Σαρρής) και από 1 η τέταρτη (επικεφαλής Παπαντωνάκης) και η πέμπτη (επικεφαλής Ρίζος).

Αν κάτι έχει αξία σε τούτο το ζοφερό απουσιολόγιο, είναι το γεγονός ότι οι πολλοί-πολλές από τους επαγγελματίες απόντες φιλοδοξούν να …ξανασώσουν την πόλη. Κάποιοι επαγγελματίες υποψήφιοι θέλουν να μας πουν ότι τα Χανιά θα σωθούν από φαντάσματα…

1 σχόλιο:

  1. Η απουσία παρατάξεων από την οικονομική επιτροπή του δήμου δείχνει ότι ο θεσμός δεν λειτουργεί σωστά.
    Και αυτό πρέπει να αναδειχτεί στη προεκλογική περίοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή