Κυκλοφορεί το εφημεριδάκι μας, τεύχος 1 - Φεβρουάριος 2019


Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
"Πρωτοβουλία Πολιτών"- τ.1 - Φεβ. 2019

Η «Πρωτοβουλία» πήρε, λοιπόν, την πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει αυτή την εφημερίδα. Είναι μια εφημερίδα που στοχεύει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βλέπετε στη χώρα μας και στα Χανιά μας η ισότιμη μεταχείριση δεν είναι το δυνατό σημείο των κατεχόντων την ενημέρωση…
Δημοτικές εκλογές λοιπόν. Ξέρουμε, ξέρουμε! Είστε λίγο ή πολύ απογοητευμένοι. Αισθάνεστε ότι όσο περισσότερα λόγια ακούτε, τόσο λιγότερα προβλήματα λύνονται. Ότι τα Χανιά είναι βαλτωμένα. Ότι περισσεύουν οι σωτήρες αλλά σωτηρία δεν φαίνεται. Ότι μια κάστα ανθρώπων και απόψεων κυριαρχεί στην πόλη σαν υπερπαράταξη.

Μάλλον έχετε δίκιο σε όλα εκτός από ένα: Να είστε απογοητευμένοι. Η απογοήτευση συνήθως οδηγεί στην απόσυρση και η απόσυρση σημαίνει τέλμα.
Άλλωστε, ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ότι «όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια». Όταν λείπουν οι δημότες, χορεύουν τα ιδιοτελή συμφέροντα, οι οργανωμένες ομάδες, τα κάθε είδους κατεστημένα.
Άρθρο πρώτο, λοιπόν, συμμετέχουμε στη διαδικασία των εκλογών γιατί μπορούμε έτσι να επηρεάσουμε τα πράγματα! Τούτη μάλιστα τη φορά ξέρουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε συνδυασμός θα παίρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσες έδρες όσες οι ψήφοι που του δώσαμε. Κάτι «ενισχυμένα» κόλπα, όπου ο δήμαρχος έπαιρνε τα πάντα ακόμα και με 30% των ψήφων τέλειωσαν.
Άρθρο δεύτερο ψηφίζουμε με σκληρό κριτήριο: Το συμφέρον της πόλης και των ανθρώπων της! Αλλιώς διαιωνίζουμε το τέλμα που ζούμε. Καλές οι φιλίες, οι κουμπαριές, καλό το κόμμα αλλά η ζωή μας είναι καλύτερη δεν νομίζετε;
Πάμε λοιπόν με πρωτοβουλία! Την Πρωτοβουλία των Πολιτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου