Aπάντηση σε δημοσίευμα


Ο συντάκτης του σχολίου στη σελίδα 3 του φύλλου της 9/3/2019 της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» επιδίδεται σε μια σφοδρότατη επίθεση εφ’ όλης της ύλης, αλλά και της... μη ύλης, ενάντια στη δημοτική μας κίνηση. Κάτω από ένα γενικόλογο περιπαικτικό τίτλο εξαπολύεται -παραμονές εκλογών…- μια βίαιη επίθεση που φτάνει μέχρι και την ηθική μας υπόσταση, στην οποία επιστρατεύεται ακόμη και …ψυχογράφημα αλλά απουσιάζει ολοσχερώς κάθε εδραίωση σε γεγονότα, θέσεις, κείμενα, ιστορία.
Μας αποδίδεται «νέα επίθεση κατά ΜΜΕ» την οποία κατηγορείται ότι εξαπέλυσε ο επικεφαλής Γ. Σαρρής σε συνέντευξη Τύπου. Πώς τεκμηριώνεται η «επίθεση» που κάναμε; Τα κείμενα που δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά και η δημοσιογραφική κάλυψη της συνέντευξης δεν αποδίδει ούτε υποψία «επίθεσης». Στη συνέντευξή μας (βλ. δελτίο Τύπου) αναρωτηθήκαμε για το πώς γίνεται να υπάρχει καταιγισμός δημοσιευμάτων για την υπόθεση του ΔΗΠΕΘΕΚ και να έχει εξαφανιστεί οποιαδήποτε αναφορά για την τύχη της προσφυγής σε ΣτΕ και Δικηγορικό Σύλλογο.
Αποδίδει ο συντάκτης σε μια δημοτική παράταξη της μειοψηφίας ευθύνες για κυβερνητικές επιλογές, για συμμετοχή σε ένα απολύτως απροσδιόριστο «μέτωπο» κατά του Τύπου και «συνενοχή» μέχρι και για τη λήψη μέτρων κατά του επαρχιακού Τύπου! Τι μπορεί να απαντήσει κανείς σε όλες αυτές τις παντελώς αστήρικτες κατασκευές; Επιγραμματικά μόνον: η πολιτική αυτονομία της παράταξης μας δεν έμεινε στη διακήρυξη. Επί σχεδόν πέντε χρόνια την πιστοποιούμε με διαρκή παρουσία μέσω συλλογικών διαδικασιών και με τις θέσεις που κάθε φορά παίρνουμε δημόσια στις υποθέσεις του Δήμου. Για όλα τούτα δεκτή πάσα κριτική. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν κόμματα με γραφεία, τηλέφωνα, στελέχη και βουλευτές.
Εν συνεχεία μάς αποδίδεται συμμετοχή σε παιχνίδια πολιτικάντικων ελιγμών και ευτελών κινήτρων εξουσιολαγνείας. Με ποια τεκμηρίωση όλο αυτό; Με καμία απολύτως. Με προσβλητικότατο ύφος ο γράφων επιδίδεται σε δίκη προθέσεων και προδιαγράφει τη φαύλη μελλοντική πορεία μας. Η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους που χρόνια ολόκληρα ασχολούνται με τα κοινά και δεν ακούμπησαν ποτέ ούτε σκαμνάκι εξουσίας. Το να καταδικάζεται μια ολόκληρη παράταξη γι’ αυτό που κατά τη γνώμη του συντάκτη θα κάνουν, όταν ο τόπος και ο Δήμος δοκιμάζονται τόσο πολύ από αυτούς που είχαν, έχουν και διεκδικούν πάλι θώκους εξουσίας, είναι απορίας άξιον. Σε κάθε περίπτωση μείνετε ήσυχος: τυχόν μετεκλογικές επιλογές μας θα μπορείτε να τις κρίνετε όσο σκληρά θέλετε, διότι απλά θα τις ξέρετε πριν γίνουν. Θα έχουν συζητηθεί στην παράταξη και πάνω από το τραπέζι έτσι ακριβώς όπως λειτουργούμε πάντα -μόνοι εμείς…- για κάθε σημαντικό θέμα του Δήμου, έτσι όπως επιλέξαμε επικεφαλής, πρόγραμμα και εκλογική καμπάνια.
Ελπίζουμε ότι όλοι αντιλαμβάνονται το πόσο εύκολο θα ήταν για μας να απαντήσουμε με ανάλογο επιθετικό ύφος και με ευφυολογήματα από το χώρο του μιούζικαλ. Απαντούμε με δεδομένα και επιχειρήματα θεωρώντας ότι και ο Δήμος και η υπόθεση της ενημέρωσης, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, έχουν τόσα προβλήματα που οι «πόλεμοι» τέτοιου είδους αποτελούν περιττή πολυτέλεια. Ολοι/όλες μπορούν να κρίνουν αν αυτό υποδηλώνει αδυναμία ή πολιτική αντίληψη.

To Συντονιστικό της δημοτικής κίνησης

Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου