Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Χανιά: Προκλήσεις και προτεραιότητες


Στα Xανιά έχει ανοίξει δημοσίως το ζήτημα της ολοκλήρωσης και χρήσης του κτιρίου στο παλαιό νοσοκομείο, που προορίζεται για Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου. Συγχρόνως, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις για το σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στον οποίο η Κρήτη θα έχει κεντρικό-πιλοτικό ρόλο.
Με αφορμή και αιχμές τα παραπάνω, η δημοτική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος συνδιοργανώνει, το Σάββατο 27 Ιούνη, στις 7.30μ.μ., στο πλαίσιο του 10ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, συζήτηση με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Χανιά: Προκλήσεις και προτεραιότητες», με στόχο να
συνεχιστεί και να εμβαθύνει ο δημόσιος διάλογος σε σχέση με την πολιτική υγείας σε τοπικό επίπεδο, τις πραγματικές ανάγκες σε φροντίδα υγείας και τα οικονομικά - πολιτικά - υγειονομικά θέματα που αφορούν στο νέο κτίριο. Θα μιλήσουν: ο υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ), Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πνευμονολόγος ΠΕΔΥ Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και ο επιμελητής β γενικής ιατρικής ΠΕΔΥ Κέντρου Υγείας Βάμου, Χρήστος Πιπεράγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου