Συνοπτικό πρόγραμμα

Επιγραμματικά και με άξονα το σύνθημά μας: «Πρώτα ο Άνθρωπος», που δεν είναι απλώς ένα σύνθημα αλλά ανάγκη, προτείνουμε και σχεδιάζουμε:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
·                    Στήριξη στους δημότες με έμφαση στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, άστεγοι, άποροι, ΑΜΕΑ, κακοποιημένες γυναίκες, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες, χρόνια πάσχοντες),
·                    Συνεργασία με τις δομές και τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στην πόλη (λειτουργία κοινωνικού εστιατορίου.
·                    Επαρκής κάλυψη της ανάγκης για φιλοξενία αστέγων, διαμόρφωση μόνιμου χώρου για υποδοχή/φιλοξενία προσφύγων).


ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
·                    Μείωση της χρήσης αυτοκινήτου και πύκνωση της ευέλικτης αστικής συγκοινωνίας.
·                    Κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.
·                    Ανάδειξη και βελτίωση της ποιότητας του νερού.
·                    Δράσεις ευθύνης για οικόσιτα και αδέσποτα.
·                    Οι εργαζόμενοι του Δήμου συμμέτοχοι στη διαχείριση και τις ευθύνες.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
·                    Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: σχέδιο για ελεύθερο χώρο - αστικό πράσινο, με σαφείς προθεσμίες για την παραχώρηση στο Δήμο.
·                    Διαφανείς διαδικασίες για τη μίσθωση της δημοτικής περιουσίας.
·                    Αταλάντευτη διαφύλαξη δημόσιων χώρων και σύγκρουση με συμφέροντα.
·                    Ανάδειξη εγκαταλελειμμένων θησαυρών: Κλαδισσός, Μορώνης, μικρή πλατεία Αγοράς, Ταμπακαριά, Σταυρός, Περβολίτσα, Αγ. Βαρβάρα, Μπουτσουνάρια, Μπαρουταποθήκες, Αγ. Απόστολοι, Αγυιά, Ψυχρό πηγάδι, Βίλες Σβαρτς και Πωλογιώργη, Αρχαία Απτέρα, Πρεβαντόριο.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΑΘΛΗΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
·                    Σχεδιασμένη κάλυψη των αναγκών για σχολική στέγη.
·                    Συνεργασία με δομές υγείας, αθλητισμού και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
·                    Διάθεση χώρων και στήριξη σε ομάδες πολιτισμού και αθλητισμού.
·                    Άνοιγμα των μεγάλων δομών: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, μουσεία, με διαφάνεια και γνώση.

ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
·                    Θα αναδείξουμε και θα εμβαθύνουμε την πρωτιά των Χανίων στη διαχείριση των απορριμμάτων (ΔΕΔΙΣΑ).
·                    Προτεραιότητα σε εκπαίδευση ειδικών ομάδων (π.χ. μαθητές) και του γενικού πληθυσμού, κέντρα διαλογής, σταθμό μεταφόρτωσης και διαφορική τιμολόγηση.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
·                    Υπηρεσίες στην περιφέρεια του Δήμου αλλά και παρουσία στις γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες.
·                    Στήριξη στην πρωτογενή παραγωγή που μας τρέφει όλους, ποιοτικά και υγιεινά, αποτελώντας την ίδια στιγμή ασύγκριτο στοιχείο έλξης επισκεπτών.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ
·                    Συντεταγμένος σχεδιασμός για τη διατήρηση και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης ως μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας.
·                    Νεώρια: να μπουν οι βάσεις για να σταματήσει η καταστροφή τους και να ενταχθούν λειτουργικά στην πόλη.
·                    Ενοποίηση Δημοτικού Κήπου και Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.
·                    Ανισόπεδος κόμβος Σούδας: κόβοντας μια θηλιά από το λαιμό της πόλης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

·                    Ουσιαστική διεύρυνση της δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας που να εκπαιδεύει τους δημότες και τους αιρετούς στη συνεργασία και τη διαφάνεια. 


***

Παραθέτουμε παραπάνω ένα σχέδιο προγράμματος για τον Δήμο Χανίων στην αρχική του μορφή. Την τελική μορφή του, όμως, επιθυμούμε να την επεξεργαστούμε μαζί σας. Ο κάθε φορέας, ο κάθε συμπολίτης μας μπορεί να έχει ιδέες ή προτάσεις, τις οποίες θέλουμε να ακούσουμε και πιθανόν να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα μας.
Μπορείτε να στέλνετε τη συμβολή σας στο μέιλ της κίνησης:
polites.aytodioikisi.hania@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου